Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yamamoto Genryuusai Shigekuni

 Első osztag kapitánya

Magasság: 168cm
Súly: 52kg
Születésnap: Január 21
Hivatás: Halálisten

Zanpakotou: Ryuujin Jakka 

Az 1. osztag kapitánya és a 13 kapitány vezetője, Yamamotóról úgy vélik, hogy a legerősebb kapitány a Tiszta lelkek városában.. Ő egy hosszú szakállú öreg ember, és néha nagyon indulatos. Sok sebhely van a fején és a hátán, erre arra lehet következtetni hogy régen sok küzdelemben rész vett. Hordja a szabványos Soul Reaper kapitányegyenruhát, de a méretét nagyon eltúlozzák. Szintén ráteríti a haoriját a hátára. Ukitake és Shunsui egykor a tanitványai voltak. Karakura városban Kirát, és annak barátait meg kellett mentenie Barragan fracciónjaitól.

 


 

Shikai

Neve: Ryuujin Jakka

A penge tűzzé változik, amit egyszerű fegyverek nem képesek megállítani. Nem csak a zanpakutou, hanem Yamamoto egész teste is lángol, olyan mint ha eggyé válna a karddal.

 


 

Bankai

???

Soi Fong

(Shaolin Fon)

 Második osztag kapitánya

Magasság: 150cm
Súly: 38kg
Születésnap: Február 11
Hivatás: Halálisteni / Különleges alakulat Parancsnoka

Zanpakutou: Suzumebachi

  Ő a különleges alakulat vezetője, és a 2. kapitány . Vakon követi a törvényeket és bárkit, aki megszegi azokat, kegyetlenül megbünteti. A hadnagya Ohmaeda Marechijo. Annak idején Yourichi volt a "mestere" .  A 2. espada, Barragan egyik arrancarjával harcolt és besegített az hadnagyának is. Ezután Barragannal kerültek szembe, de túl erősnek bizonyul hozzájuk képest. Marechiyo kérte Soi Fongot, hogy oldják fel a  korlátot, hogy teljes erővel harcolhassanak Barragan ellen, de Soi Fong elmondta neki, hogy már most a maximum erejüket használják. Barragan  a különleges támadásával , a kapitány elvesztette a bal karját és használni kényszerült a bnakai-t.

 


 

Shikai

Neve: Suzumebachi

A kard különleges átalakuláson megy át. Egy kesztyűhöz hasonlít, ami rátekeredik Soi Fong karjára, középső ujjánál hosszabb és hegyes végű, mint egy "darázs fullánkja". Ha valakit megszúrnak vele, a szúrás helyén egy mintázat alakul ki. Ha sikerül ezt a pontot újra eltalálni az illető meghal.


Bankai

Neve: Jakuho Raikoben

A bankai sérti a büszkeségét ezért sem szokta használni. Meg azért sem mert ezzel a nagy , nehéz fegyverrel nem tudna a küldetésekben merénylet elkövetni. A támadásakor egy hatalmas fényalábot lő ki.

Egyéb:

100 évvel ezelőtt

Soi fong és családja mindig a Shiohin háznak szolgált, már év századok óta. De ha a vizsga nem sikerül, hogy felvegyék a titkos hastestbe akkor örökre száműzik a családból. Régen Shaolin Fon volt a neve de csak akkor lett a neve Soi Fon mikor a titkos hadtestbe lépett. Nagyon keményen edzett, de az osztag kapitánya, Yourichi nem őt választotta arra hogy ő legyen a 12. osztag kapitánya. Mikor kiderült hogy Kisuke az akkor nagyon mérges lett. Yourichi-t számüzték és elkellett mennie de ezt a lány nem tudta és ugy fogta föl mint ha Yourichi elárulta volna öket.

Ichimaru Gin

 Harmadik osztag kapitánya

Magasság: 185cm
Súly: 69kg
Születésnap: Szeptember 10
Hivatás: Lidérc Kísérő

Zanpakutou: Shinsou (Szentkard)

A titokzatos, hunyorgó szemű és látszólag örökké jókedvű kapitány mosolya mögött nem egészen az lakozik, mint akit elsőre hiszünk. Ichimaru szándékai nem tiszták, soha nem tudni, mit is gondol igazából. Egykor Aizen kapitány hadnagya volt. Különleges kapcsolat fűzi Matsumoto Rangiku-hoz, a 10. osztag hadnagyához. Gin egyszer megmentette az akkor még kislány Rangiku életét, s ő az egyetlen, akivel jó a viszonya, és viszonylag őszinték a megnyilvánulásai.

 


 

Shikai

Neve:Shinsou (Szentkard)

Szólítás:Gyilkolj Szentkard!

Képes nagy sebességgel megindítani a pengéje növekedését az ellenfele felé. Általában mindent elpusztít, amit eltalál.


 

Bankai

???

Egyéb:

100 évvel ezelőtt

Már kiskorában nagy tehetségnek számított. Aizen alatt szolgált már ekkor és 3. tiszti szintet érte el . Később mikor Aizen lett a kapitány , Gin lett a hadnagya.

 

Unohana Retsu

Negyedik osztag kapitánya

Magasság: 159cm
Súly: 48kg
Születésnap: Április 21
Hivatás: Halálisten

Zanpakutou: Minazuki

Unohana Retsu a 4.osztag kapitánya , akik a korházban dolgoznak. Az osztagjukba kerülnek azok akik nem olyan jó harcosok.Feladatuk a város tísztítása és a betegek ápolása. Hadnagya Kotetsu Isane aki harcolni is képes ha úgy adódik.

 


 

Shikai

Neve: Minazuki

A zanpakutou-ja shikai formában egy hatalmas rája szerű lénnyé alakul, ami sérültek szállítására alkalmas és a belseje gyógyító hatással van a lényben lévőkre.

 


 

 

 

 

Bankai

???

Aizen Sousuke

Ötödik osztag kapitánya

Magasság: 186cm
Súly: 74kg
Születésnap: Május 29
Hivatás: Lidérc Vezető

Zanpakutou: Kyouka Suigetsu

Aizen szelíd ember, akit a szemüvege hangsúlyozott ki. Úgy tűnik, hogy ő nagyon kedves az alárendelteivel, őt érdekli az igazságok. Aizen bárkit képes megölni és kezelni. Ő is  árúló lesz aki a Lidérceknek lesz a vezetőjük. Aizen már régóta arra törekszik, hogy a lidérceket a társaival együtt(Ichimaru,Tousen) leigázza Soul Societyt és mindenki féljen a nevétől. A tanács embereit meggyilkolta, mindenki mást hipnózis-megtévesztés alatt tart és a tanács helyett minden parancsot ő adott ki, de erről senki nem tud semmit, kivéve Ichimarut és Tousent. Rukia kivégzését akarta felhasználni nagy szellemierő-tér létrejöttéhez és Soul Society elpusztításához. Kudarcot vall és Hueco Mundo-ba távozik, ahol az Espada-k seregét felújítva átveszi felettük az irányítást. Később kiderül, hogy ő volt az, aki a mesterét és több halálistent lidércé alakított.

 


 

Shikai

Neve: Kyouka Suigetsu

Szólítás: Törj szét!

Aizen zanpakutou-jának valódi ereje a teljes megtévesztés. Kardja segítségével játszotta el halálát.


 

Bankai

???

Egyéb:

100 évvel ezelőtt

Sokat nem tudunk a multjáról , de az biztos hogy sokáig az 5. osztagnál szolgált. Hirako Shinji volt a kapitánya és Aizen ekkor még csak hadnagy volt. De mikor Shinjin és 7 másik halálistenen kisérletezett, a lidércé válás titkát keresve, a fiatal Ichimaru és Tousen már Aizent szolgálták. Késöbb az 5. osztag kapitánya lett és Ichimaru a hadnagya, Tousen a 9. kapitány lett. Aizen nagy tehetségnek gondolta Hinamorit, Kirát, és Renjit, ezért a lányt a hadnagyává tette , Kirát Ichimaru hanagyává választotta és a lázadó tpisu Renjit inkább a 6. osztaghoz küldte.

Kuchiki Byakuya

 Hatodik osztag kapitánya

Magasság: 180cm
Súly: 64kg
Születésnap: Január 31
Hivatás: Halálisten

Zanpakutou: Senbonzakura (Ezervirágszirom)

Byakuya Kuchiki 6.osztag kapitánya.Elhunyt a felesége(Hisama, aki úgy néz ki, mintha Rukia ikertstvére lenne),és ezért befogadja Rukiat. És ha kell megvédi lánytesvérét , egyidejűleg megesküszik hogy ő soha nem mondt ellent a szabályoknak. Hadnagya Abarai Renji vele nincsen haragban. Byakuya jelenleg Las Nochesben tartózkodik, ahol legyőzte a 7-es számú espadat, és így megmentette Rukia életét.


Shikai

Neve: Senbonzakura (Ezervirágszirom)

Szólítás:Hullj le Ezervirágszirom!

 A penge ezernyi apró pengére oszlik szét, amik a fényben úgy néznek ki, mint ha virágszirmok lennének. Mire az ellenfél észrevenné már késő.

 


 

Bankai

Neve: Senbonzakura Kageyoshi (Ezer ragyogó virágszirom)

Szólítás: Semmisítsd meg Ezer ragyogó virágszirom!

 Hatalmas kardok emelkednek ki a földből, amelyek aztán megszámlálhatatlan apró pengére oszlanak széjjel .A pengék támadásra és védekezésre is használhatók. Olyan gyorsan mozognak, hogy szemmel lehetetlenség követni. Byakuya bankai-jának végső formája a Hakutieken

 

Komamura Sajin

Hetedik osztag kapitánya

Magasság: 235cm
Súly: 180kg
Születésnap: Augusztus 23
Hivatás: Halálisten

Zanpakutou: Tenken

Sajin Komamura 7.osztag kapitánya. Ő egy  róka, de mindig maszkot visel nehogy rájöjjenek.  Nagy tisztelője, akár az életét is adná Yamamoto kapitányért, mert elfogadta másságát és bevette a kapitányok közé.Legjobb barátja Tousen. Mikor megtudta Kenpachitól, hogy Tousen áruló akkor nem akarta elhinni . (Yachiru Koma-Komanak szólítja) Jelenleg shinigami társaival az "ál Karakura városában" tartózkodik, ahol megmentette Ikkakut és Ibat.


 

Shikai

Neve: Tenken

Az égből lesujt egy hatalmas kéz. Amit Komamura irányít.

 


 

Bankai

Neve: Kokojoutengenmyouou (Szent bosszú királya)

A zanpakutou egy hatalmas óriás formájában segíti Komamurát a harc során .Valószínűleg az akaratával képes irányítani.

 

Kyouraku Shunsui

Nyolcadik osztag kapitánya

Magasság: 192cm
Súly: 87kg
Születésnap: Július 11
Hivatás: Halálisten

Zanpakutou: Katen Kyoukotsu

Vicces, béke szerető ember, csak akkor harcol, ha feltétlenül szükséges. Kedveli a nőket és az italt, ezzel őrületbe kergetve a hadnagyát, Ise Nanao-t, vagy ahogy ő szólitja - Nanao-chan-t.  Neki és Ukitake-nak van csak 2 kardja. Ő ,és legjobb barátja Ukitake Juushiro, voltak (Yamamoto után) az első kapitányok a lelkek városában. Jelenleg élete legnagyobb harcát vívja az 1. espadaval,Starkkal. Elmondja neki, hogy gyengébbnek hitte. Stark is meglepődött Shunsuin, ugyanis már egy jó ideje harcolnak és Shunsuiról még a kalapja sem esett le. Ezután egyből megvágja a kalapot és kis sérülést okoz a kapitánynak. Stark mikor átváltozik akkor már durvulni kezd a harc de Wonderweiss megjelent.


Shikai

Neve: Katen Kyoukotsu

Nem sokat lehet róla tudni, csak annyit hogy kinézetre arab stílusú, széles pengékkel redelkező kard.

 


 

Bankai

???

Egyéb:

100 évvel ezelőtt

Arcban csak annyit változott hogy bajsza más volt neki régen. Már ekkor a 8.osztag kapitánya volt. Lisa volt a hadnagya , aki nagyon jól képzett egy halálisten volt. Őt küldte megnézetni Kensei féle csapatot. Nanaoval is találkozott mikor még kislány volt, és már kiskorába megmondta neki hogy a hadnagya lesz majd.

 

Tousen Kaname

Kilencedik osztag kapitánya

Magasság: 176cm
Súly: 61kg
Születésnap: November 13
Hivatás: Lidérc Kísérő

Zanpakutou: Suzumushi (Acélszárny)

9. osztag kapitánya és hadnagya Hisagi Shuuhei.Legjobb barátja és egyben a mestre Komamura Sajin. Ha teheti kerüli a vér ontást, az erőszak minden formáját megveti. Tousen vak de a többi érzékszerve nagyon kifinomult. Ő a harmadik árúló aki a Lidércekkel van. 


Shikai

Neve: Suzumushi (Acélszárny)

Szólítás: Pendülj Acélszárny!

Acélszárny egy hanghullámot ad ki, amitől az ellenfél elveszti az eszméletét.

 


 

Bankai

Neve: Enmakoorogi (Pokol kaptár)

 Bankai-ja Enmakoorogi, ekkor gyűrűket hozz létre, amiben teljes sötététség van , s amin belül nem működnek ellenség érzékszervei. Az ellenség csak a tapintásra képes.

Egyéb:

100 évvel ezelőtt

A 9. osztagnál volt tiszt. Mikor Kenseit , a hadnagyát és még 3 tisztet beleértve Tousent is elküldték arra a helyszínre ahol a halálistenek eltüntek. Ott tousen meg gyilkolt 2 tisztet és ekkor mondta meg hogy ő már Aizent szolgálja.

Hitsugaya Toushiro

Tizedik osztag kapitánya

Magasság: 133cm
Súly: 35kg
Születésnap: December 20
Hivatás: Halálisten

Zanpakutou: Hyourinmaru ( Jégförgeteg)

Hitsugaya nagyon fiatal. Eddigi legfiatalabb kapitány, sokan mondják hogy ez egy csoda.Régen és most is a legjobb baraátja Hinamori. A fehér haj és a smaragd zöld szem a képességére utal. Kb olyan magas mint Rukia. Szabványos kapitányi ruhája van és egy zöld színű selyem övvel. A 3. espadaval,Halibellel harcol, azonban a ban-kai segítségével sem tudta őt legyőzni. Ezután Halibel használta a zanpakotuját és súlyosan megsebesítette Hitsugayat. Hyourinmaru-nak van egy alap képessége ami egyben a legveszélyesebb is.

 


 

Shikai

Neve: Hyourinmaru (Jégförgeteg)

Szólítás: Szárnyalj a fagyott égben jégförgeteg!

A zanpakutou egy vízből és jégből álló sárkány hoz létre, amit Hitsugaya szellemi energiája tart össze. Hatalmas erővel és sebeséggel csap le az ellenfélre. Ha esetleg nem találja el elsőre a célpontot, Hitsugaya képes továbbra is irányítani.

 


 

Bankai

Neve: Dai Guren Hyourin Maru

Hitsugaya vállain jégből készült szárnyak jelennek meg, amik úgy néznek ki, mint egy sárkány szárnyai. A zanpakutou azonnal megfagyaszt bármit, amihez hozzáér, valamint távolra is használható, mint a shikai formája. Hyourinmaru-nak van egy alap képessége ami egyben a legveszélyesebb is. A hátán lévő szirmok eltünnek akkor az égen megjelenik egy hatalmas felhő . Hózáport indít az ellenfélre és amihez hozzá ér a hó az egyből meg fagy, és nagyon nehezen lehet kivédeni még Halibelnek sem sikerült.

Zaraki Kenpachi

Tizenegyedik osztag kapitánya

Magasság: 202cm
Súly: 108kg
Születésnap: November 19
Hivatás: Halálisten

Zanpakutou: ----

Az élete a harc, egyetlen célja pedig, hogy ő legyen a legerősebb. Ő az egyetlen kapitány aki átalakította egy kicsit a ruháját. A zakóját az előtte lévő kapitánytól szerezte akit meg is ölt egy harcban.Természeténél fogva a haja is elég ilyesztő. Hadnagya Yachiru aki nem a legjobb a tájékozódásban. Ő és Yachiru között olyan apa-lánya kapcsolat van.Kenpachi ha leveszi a szemkötőjét, ami mindig korlátozza az erejét, akkor fellszabadul az össze ereje.Mikor Las Nochesben Ichigora az 5. espada fracciónja, Tesla halálos ütést akart mérni, akkor megjelent Kenpachi és megmentette őt. Ezután nehezen, de legyőzte az 5. espadat, Nnoitrat.

 


 

Shikai

Neve: ----

 


 

Bankai

-----

Kurotsuchi Mayuri

Tizenkettedik osztag kapitánya

Magasság: 174cm
Súly: 54kg
Születésnap: Március 30
Hivatás: Halálisten

Zenpakutou: Ashisogi Jizou (Aranyfejűdémon)

 A 12. osztag kapitánya és a Technológiai Fejlesztési Iroda vezetője. Mayurit 12. kapitánynak választották meg mikor Urahara megtudta ,hogy Mayuri a Lélek Arató után kutat ,és ezért Uraharát száműzték.Kurotsuchi Nemu a hadnagya(szerintem nem ember). Nemu-t Mayuri elmondása szerint ő maga teremtette és rakta össze. Mayuri igazi arcát egyszer láthatjuk a sorozatban. Las Nochesben Mayuri legyőzte a 8. espadat, Szayel Aporro Granz-ot, így megmentette Ishidat, Renjit és Nel 2 fracciónját.


Shikai 

Neve: Ashisogi Jizou (Aranyfejűdémon)

Szólítás: Mereszd a karmod Aranyfejűdémon!

Ebben formában a kard is különös kinézetet kap, akárcsak a gazdája. A kard három ágú lesz, középen a penge hosszabb, ami mérget jutatt a testbe ha megvágják vele az ellenfelet. Ez a méreg blokkolja az agyból a végtagokba futó ingereket, így a célpont mozgásképtelen lesz.


Bankai

Neve: Konjiki Ashisogi Jizou

(Mennyeiaranydémonlárva

vagy

Aranyszínűszentdémonlárva)

A zanpakutou egy féreg szerű lénnyé alakul , amely hatalmas mennyiségű erős mérget bocsát ki magából és testéből kardokat képes növeszteni.

Egyéb:

100 évvel ezelőtt

Sokáig börtönben ült, de Kusike mikor kapitányá választották akkor kiszabaditotta őt. Mayuri csak egy feltétellel ment ki ha Kisuke meghall akkor ő lesz a 12. osztag kapitánya és a fejlesztési részleg igazgatója. Hiyori nagyon megdöbbent mikor ezt meghalotta.

 

Ukitake Juushiro

Tizenharmadik osztag kapitánya

Magasság: 187cm
Súly: 72kg
Születésnap: December 21
Hivatás: Halálisten

Zanpakutou: Sougyo No Kotowari

A 13. osztag kapitánya. Nagyon jó régi barátja Kyouraku Shunsui-nak. Bölcs és kedves ember, valamint jó harcos, de rossz egészségi állapota miatt sokat kell pihennie. Ennek ellenére ha muszáj, ő is harcol a többiek oldalán. Rendkívűl szívén viseli emberei sorsát, ezért is borul ki, amikor Rukia kivégzését előrébb hozzák.Karakura városbanLilinette-vel kezd el harcolni de azt Stark magához hivatja hogy átváltozzon. Igy Ukitake, Shunsuival együtt harcol Stark ellen. 


 Shikai

Neve: Sougyo No Kotowari

A két kard a markolatánál egy lánccal kapcsolódik össze. A láncon a kártyáknak különleges képessége van, az ellenfél támadását (pl. cero) eltudja tériteni.
 


Bankai 

???

Egyéb:

100 évvel ezelőtt

Külsőre sok változás nincs rajta. Már ekkor kapitány volt , ahogy Unohana és Shunsui is.  És ebben az időben probálta Kaient rászedni arra hogy legyen a hadnagya.

Amagai Shusuke

Harmadik osztag új kapitánya

Magasság: 180cm
Súly:  ismeretlen
Születésnap:  ismeretlen
Hivatás: Halálisten/Járör osztag vezetője

Zanpakotou: Raika

 Rendkívűl illedelmes ember, kedves és nem igazán bírja az alkoholt.Amikor Aizen , Tousen és Ichimaru elmentek akkor 3 szabad hely volt a kapitányok közt. Ezért kettő kapitány levizsgásztatta Amagai-t aki megfelelt a követelményeknek , de így is marad 2 üres hely. Amagai Zaraki Kenpachi ellen harcolt a vizsgán.  Régebben Amagai a járőrosztagnak a kapitánya volt . Elhozta az egyik tisztjét (Kifune) is az új osztagába. És mindig védelmezi az osztagját , akár az élete árán is. De kiderül később hogy ő Kasumi-ooji klán-nak dolgozik és meg akarja őlni Yamamoto kapitányt. Később rájön az igazságra megbocsát neki és a többieknek. Mikor kitudódik, hogy biztosan meghal, bocsánatot kér Kira Izuru-tól és bankai-a segítségével végez magával.


Shikai

Neve: Raika

Ez egy tűz elemű kard mint Yamamoto kapitányé. Tűz technikájú támadásokra képes.


Bankai

 


Neve: Raika Gouen Kaku

Nagyon erős tűz támadásokra képes , még a föld alól tűz gejzireket is képes csinálni, ha baktot is használja. A Bankai-t védekezésre és távolsági támadásra használja.


Bakoto

 Bakoto-t inkább közel harcra használja

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.